در این مطلب چند انشا در مورد آلودگی هوا با مقدمه، بدنه و نتیجه گیری برای پایه های دبستان (یا ابتدایی) و متوسطه (راهنمایی و دبیرستان) آماده کردهایم. امیدواریم این مطلب در ارائه ایده های مناسب نگارش به شما کمک کند.
انشا درباره آلودگی هوا برای پایه های ابتدایی
مقدمه
هوای آلوده یعنی هوای کثیف و ناسالم. هوای آلوده برای ما انسان ها ضرر دارد و میتواند باعث بیماری شود.
بدنه انشا در مورد آلودگی هوا و هوای آلوده
هوای آلوده برای سلامت انسانها و حیوانات خطرناک است و باعث بیماری میشود. نفس کشیدن در هوای آلوده باعث میشود آلودگی هوا وارد بدن ما شود. اما نفس کشیدن در هوای تمیز و سالم یکی از نعمت های زیبای خداست.
معمولا هوا در شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای کوچک و روستاها آلوده است. چون کارخانه ها و ماشین های بیشتری در شهرهای بزرگ هستند که هوا را آلوده میکنند.
ما باید در روزهایی که هوا آلوده است در خانه بمانیم تا آلودگی هوا برطرف شود. معمولا در روزهای آلوده مدرسه ها و اداره ها تعطیل میشوند تا بچهها و بزرگترها مریض نشوند.
بهتر است برای رفتن به مدرسه یا سر کار از اتوبوس و مترو استفاده کنیم تا هوا کمتر آلوده شود. دوچرخه هم یکی از وسایل مفید است که استفاده از آن باعث میشود هوا تمیز باقی بماند.
نتیجه گیری
آلودگی هوا برای انسان ها و حیوانات مضر است و میتواند باعث بیماری شود. ما باید تلاش کنیم جلوی آلودگی هوا را بگیریم و در روزهایی که هوا آلوده است بیشتر مراقب سلامت خود باشیم.
انشا در مورد آلودگی هوا مناسب برای پایه های متوسطه یا دبیرستان
مقدمه
آلودگی هوا یکی از مشکلات مهم به خصوص در شهرهای بزرگ و مدرن امروزی به شمار میرود. هوای آلوده باعث ایجاد انواع بیماریها بین انسان ها میشود و سلامت آنها را به خطر میاندازد.
در شهرهای بزرگ گاهی اوقات هوا به قدری آلوده است که مشاهده آسمان آبی غیرممکن میشود. حتی دید مستقیم در روزهای آلوده ممکن است به چند متر محدود شود.
در مقابل هوای آلوده، هوای تمیز و سالم یکی از نعمتهای ارزشمند خداوند به شمار میرود. نفس کشیدن در هوای پاک و تمیز لذتبخش است و جسم و روح را تازه و شاداب میکند.
بدنه انشا در مورد آلودگی هوا
همزمان با رشد صنعت و گسترش کارخانه ها، آلودگی هوا به یکی از بزرگترین مسائل دنیای امروزی تبدیل شده است. آلایندههای هوا، بیماری های ناشی از آلودگی هوا و راههای مقابله با آلودگی هوا از مهمترین موضوعات مرتبط با این پدیده فراگیر به شمار میروند.
عوامل آلودگی هوا
عوامل فراوانی منجر به آلودگی هوا میشوند. برخی از فعالیتهای خودخواهانه انسانها در کنار عوامل غیرانسانی سبب میشود هوا به تدریج آلوده و ناسالم شود.
کارخانه ها، سوخت های فسیلی و دود خودروها، سیگار و قلیان، کودهای شیمیایی و گازهای گلخانه ای، دفن نادرست زباله و تولید حجم عظیم زباله ها تنها تعدادی از آلاینده های هوای ناشی از عملکرد انسان ها هستند.
در سمت دیگر، فعالیت آتش فشان ها، گرد و غبار و آتش سوزی جنگل ها از جمله مواردی هستند که حتی بدون دخالت انسان ها میتواند باعث آلودگی هوا شود. با این حال میزان آلودگیهای ناشی از عوامل طبیعی به مراتب کمتر از آلودگیهایی است که انسان ها در محیط زیست و هوا به وجود میآورند.
خطرات و بیماری های ناشی از آلودگی هوا
ذرات معلق در هوای آلوده میتواند از طریق دستگاه تنفسی وارد بدن شود. آلودگی هوا باعث بیماریهای مختلفی میان انسان ها و سایر موجودات زنده میشود.
بیماری های تنفسی از جمله آسم و سرطان ریه، مسمویت، بیماری های قلبی و عفونت چشم از جمله بیماریهایی هستند که در اثر آلودگی هوا به وجود میآیند یا تشدید میشوند.
سرفه، سردرد، سوزش چشم ها و تنگی نفس نیز از مهمترین علائمی هستند که هنگام آلودگی هوا در انسان ها مشاهده میشود.
البته آلودگی هوا تنها روی انسان ها اثر نمیگذارد. هوای آلوده روی سلامت جسمی سایر موجودات زنده از جمله حیوانات و کیفیت محیط زیست نیز تأثیر منفی میگذارد.
کودکان، بیماران قلبی و تنفسی، سالمندان و زنان باردار از حساسترین افرادی هستند که آلودگی هوا میتواند سلامت آنها را تهدید کند. لازم است بدانید آلودگی هوا ممکن است باعث مرگ انسانها شود.
جلوگیری از آلودگی هوا
گاهی اوقات آلودگی هوا به صورت طبیعی با عواملی نظیر بارش باران و وزش باد کاهش مییابد. با این حال با توجه به اثرات مضر آلودگی هوا لازم است ما هم برای جلوگیری از آلوده شدن هوا و محیط زیست تلاش کنیم و تا حد امکان از فعالیتهایی که باعث آلودگی بیشتر هوا میشوند خودداری کنیم.
روش های دولت ها برای کنترل آلودگی هوا
برخی از روشهای مقابله با آلودگی هوا و جلوگیری از آن به سیاستهای دولتها و حکومتها وابسته هستند. به عنوان مثال فراهم کردن وسایل حمل و نقل عمومی با کیفیت و گسترش قطارهای شهری (یا مترو) و اتوبوسهای درون شهری از وظایف حکومتها به شمار میرود که میتواند تا حدودی مانع از آلوده شدن هوای شهرها شود.
کنترل و نظارت بر فعالیت کارخانه ها و کاهش آلاینده های ناشی از آنها، ایجاد فضاهای سبز و کاشت درختان مناسب توسط دولت ها نیز تا حدودی از آلودگی هوا جلوگیری میکند.
هرچند تعطیلی مدارس و ادارات راهکار ایده آلی برای کاهش آلودگی هوا نیست اما میتواند با کاهش تردد وسایل نقلیه به طور موقت آلودگی هوا را کنترل کند.
راهکارهای فردی برای جلوگیری از آلوده شدن هوا
ما به عنوان افراد جامعه هم میتوانیم به اندازه خودمان جلوی آلودگی هوا را بگیریم. کاشتن درخت در منازل و فضاهای عمومی مجاز، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، عدم استفاده از وسایل نقلیه شخصی به صورت تک سرنشین و حتی نکشیدن سیگار میتواند مانع از آلودگی هوا شود یا آلودگی هوا را کاهش دهد.
استفاده از سوخت با کیفیت و معاینه فنی خودرو میتواند به عملکرد بهتر خودرو و کاهش آلایندگی هوا کمک کند. ما میتوانیم تا حد امکان به جای استفاده از خودرو برای تردد، از دوچرخه در مسیرهای ایمن استفاده کنیم. همچنین در صورت نزدیک بودن مقصد، پیاده روی جایگزین مناسبتری برای استفاده از اتومبیلها خواهد بود.
بهرهبرداری از منابع انرژی تجدیدپذیر طبیعی مانند نور خورشید و باد در مقابل سوخت های فسیلی میتواند به داشتن هوایی سالم و پاک کمک کند.
حفظ سلامتی در هوای آلوده
در هوای آلوده برای حفظ سلامت خود بهتر است در منزل بمانیم و برای کارهای غیرضروری از خانه خارج نشویم.
همه ما میدانیم ورزش کردن در روزهای عادی مفید است و به سلامت جسمی و روحی ما کمک میکند. با این حال ورزش در روزهای آلوده آن هم در فضای آزاد میتواند منجر به افزایش میزان تنفس شود و در نتیجه ذرات خطرناک موجود در هوا بیشتر از حالت عادی وارد بدن میشود. بنابراین در هوای آلوده ورزش سنگین در فضای باز پیشنهاد نمیشود.
فراموش نکنید هرچند دوچرخه سواری و پیاده روی مانع از آلودگی هوا میشود اما استفاده از دوچرخه و پیاده روی در روزهایی که هوا آلوده است مانند ورزش توصیه نمیشود.
در صورت اجبار به خروج از منزل در روزهای آلوده بهتر است مدت زمان حضور در فضای باز را کاهش دهیم. استفاده از ماسک های مناسب نیز میتواند به ما کمک کند.
بستن پنجره های ساختمان و استفاده از دستگاه های تصفیه هوا نیز در روزهایی که هوا آلوده است میزان ورود ذرات خطرناک به داخل ساختمان را کاهش میدهد.
نتیجه گیری
عوامل مختلفی مانند استفاده از سوخت های فسیلی و گرد و غبار باعث آلودگی هوا میشود. هوای آلوده نه تنها روی سلامت انسان ها و حیوانات بلکه روی اجزای مختلف محیط زیست تأثیر منفی میگذارد. ما باید با رعایت مواردی مانند استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و کنترل فعالیت کارخانهها جلوی آلودگی هوا را بگیریم.
توجه: انشاهای منتشر شده در سایت قصه دون (از جمله انشا در مورد آلودگی هوا)، صرفا برای ارائه ایده انشانویسی و بهبود نوشتار است. ما به هیچ وجه کپیبرداری و استفاده مستقیم از انشا و محتوای این مطالب برای تکالیف درسی را پیشنهاد نمیکنیم.
در پایان خوشحال میشویم نظر، پیشنهاد، پرسش یا انتقاد خود در مورد این مطلب را در بخش دیدگاه با ما در میان بگذارید.